Tjäna pengar på Affiliate program

  • av

Att tjäna pengar på affiliate program är ingen dålig idé. Du kan starta med väldigt låg budget. Hade tänkt skriva att du kan starta ifrån 0kr men det är inte riktigt sant om du tänker lyckas.

Du behöver framförallt tid för att skriva texter. Och väldigt mycket tålamod.

Men sedan måste du veta vad du ska satsa på. Tänkte skriva en liten text om hur det fungerar.

1.Webbhotell

Du behöver satsa några kroner på ett webbhotell. Det kan kosta lite olika beroende på kvalité. Jag rekommenderar att du satsar minst 1500kr per år.

2.Texter

Du behöver texter som kan ranka och generera köp, så att du får procent på försäljningen. Om du inte skriver själv kommer denna satsningen kosta flera tusen i månaden, så ska man starta smått krävs det att du kan skriva, behöver inte vara några mästerverk.

3. SEO eller SEM

Givetvis utesluter inte det ena det andra men du behöver i alla fall välja något av strategierna. Satsar du på SEO krävs det att du satsar på mycket texter, satsar du på SEM så krävs det att du kan göra snygga hemsidor som är designade. Du blir tvungen att lära sig att koda lite. Annars kommer det bli en dyr historia.

4. Mål

Du måste veta vad du siktar på. Veta vilka sökord eller fraser som du satsar på och följa dessa. Är det SEM får du se till att du går med vinst och att det konverterar. Satsar du på SEO får du veta vad som krävs för att få sökord att ranka. SEM kräver kapital för att lyckas och SEO kräver tid och tålamod.

5. Återinvestera

För att bli långsiktig krävs att du kan återinvestera din vinst i företaget. Det krävs en budget och i början måste du antigen ha sparade pengar eller ett extra jobb för att finansiera din företagsstart.

6. Företag

Det kan börja som hobby men när det börjar komma in pengar så krävs det att du har ett företag. Du måste räkna med att lägga pengar på bokföring. Ska du ha en liten budget kan du gå kurser på skatteverket som lär dig bokföring och att göra bokslut.

Sammanfattning

Omöjligt att vinna en nisch om man inte satsar helhjärtat. Börja med en sak som du tycker är skoj, sedan är det upp till Google att belöna dig. Släng ut ett tiotal krokar och satsa på en bra hemsida och få den att ranka. Lyckas du får du resurser att utöka till flera.

Tänk långsiktigt och börja med lättare sökord och ha koll på de lite svårare och vad de kan vara värt för dig, analysera resultat. Analysera dina motståndare och kopiera och försök ta placeringar.

Ett litet tips när du skapar material är att inte bara skapa unikt fast samma sak. Försök även göra något nytt som tillför värde. Gör något som inte redan finns, det blir mycket roligare.

/Jakob

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.